close
Facebook LinkedIn Twitter YouTube Flickr
 

CEO me!, handboek voor ambitieuze vrouwen -- en mannen

Mon 10 October 2011

, LEAP redaktie, Ceo


‘Topvrouwen zijn hot. Er worden beleidsboeken over volgeschreven, stichtingen voor opgericht, charters voor ondertekend, prinsessen met de haren bij gesleept en subsidiepotten opengetrokken voor wéér een campagne. En dan gaat het vooral over de top vrouw die maar geen topvrouw wordt. Altijd worden vooral de barrières – zoals het glazen plafond - opgesomd. Wij waren die benadering zat en wilden wel eens van topbestuurders en commissarissen zélf horen hoe zij op het pluche zijn gekomen’, aldus auteurs Mirjam van Immerzeel en Willemijn van Benthem.


Op zoek naar het geheim van topcarrières bezoeken Van Benthem en Van Immerzeel bestuurskamers, borrels, cursussen en netwerkbijeenkomsten en gaan ze te rade bij commissarissen, CEO’s, headhunters, boardroomconsultants, loopbaancoaches, psychologen tot en met modeontwerpers aan toe.

‘Schelden doet geen pijn en het spel wordt nu eenmaal wel eens hard gespeeld.
Daar moet je dus niet over piepen’ Neelie Kroes, Europees Commissaris
CEO me! – handboek voor ambitieuze vrouwen - en mannen verhaalt over de weg naar de bedrijfstop en het leven aldaar, openhartig verteld door topbestuurders en commissarissen zelf. Het is een boek vol inzichten én humor over de top van het bedrijfsleven. Plus: de beste en meest persoonlijke carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen zelf.

Met medewerking van onder meer Jan Kalff, Hélène Vletter, Irene Asscher, Pauline van der Meer Mohr, Dolf van den Brink, Kees van Lede, Joanne Kellermann, Tanja Nagel, Morris Tabaksblat, Karel Vuursteen, Caroline Princen, Marike van Lier Lels, Don Schothorst, Mirjam Sijmons, Lidewey van der Sluis, Lutgart van den Berghe en vele anderen.

‘Zo nu en dan moet je jezelf bij je nekvel pakken en zeggen: ik ga toch naar
kantoor, ook al is mijn kind ziek’
Joanne Kellermann, directeur De Nederlandsche Bank


Over de auteurs
Journalisten Willemijn van Benthem en Mirjam van Immerzeel vormen het
onderzoeksteam MissChief Journalistieke Producties. Naast het schrijven van CEO me! geven ze leiding aan de populaire en onafhankelijke nieuwssite over ambitie, leiderschap en diversiteit, CEOme.nl.

Journalist en schrijver Van Immerzeel publiceert in tijdschriften en dagbladen en treedt geregeld op als commentator bij BNR Nieuwsradio. Van Benthem is freelance journalist en schrijver van het boek Succes voor morgen, topondernemers aan het woord.

Bestel het boek via: http://www.ceome.nl/?p=8438

 


Boekinformatie
Titel: CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen - en mannen
Uitgeverij: MissChief Journalistieke Producties / Totemboek
ISBN: 9789077557730
Prijs: € 19,95
Pagina’s: 232 blz.Print